SVET PONOVNE UPORABE

SVET PONOVNE UPORABE

S preureditvijo poslovnega prostora se bo zagotovil prostor za delovanje centra ponovne uporabe Podstrešn’ca in oživelo mestno jedro, z nakupom in postavitvijo šotora v Zbirnem centru Mozelj pa zagotovilo prostor za hranjenje odvrženih, a še uporabnih predmetov, ki se jih bo preko spletne aplikacije preuredilo in prodalo. Z izvajanjem različnih delavnic se bo udeležence ozaveščalo o pomenu zmanjševanja in ločevanja odpadkov ter jim pokazalo možnost za ponovno uporabo različnega odpadnega materiala, ki se ga lahko uporabi doma, ali pa tovrstno znanje nudi možnost dodatnega zaslužka ali zaposlitve. Z organizacijo prireditev bo omogočeno mreženje različnih ciljnih skupin, ponudnikov starin oz. materiala za ponovno uporabo, umetnikov, kreativcev, restavratorjev ter popestrilo dogajanje v lokalnem okolju, hkrati pa mrežilo tudi različne zavode in društva. Z aktivnim sodelovanjem in zavezo za skupno delo med Občino, Podstrešn’co, Komunalo Kočevje in »Društvom kreativcev« in Zadrugo Festival lesa se bo razvilo partnerstvo med javnim, gospodarskim in nevladnim sektorjem za ustvarjanje zaposlitvene možnosti. Z razvojem nove spletne aplikacije za zbiranje, obnavljanje in prodajo predelanih ali restavriranih izdelkov iz odpadnega materiala se bo ustvarilo inovativno aplikacijo, ki bo omogočala nov marketinški pristop, ki bo vključeval odgovornost do varovanja okolja, t.i. družbeni marketinški koncept, po katerem se bo določilo potrebe, želje in interese ciljnih trgov, ki jih bo bolj uspešno in kakovostno zadovoljil kot konkurenti, hkrati pa ohranil dobrobit potrošnika in družbe. Z novim pristopom se bo prispevalo k ohranjanju okolja, in sicer: 1. že sama dejavnost Podstrešn’ce prispeva k zmanjševanju količine odpadkov 2. z aktivnostmi (delavnice, izobraževanja, predavanja) se bo ozaveščalo o pomenu zmanjševanja in ločevanja odpadkov ter o možnostih njihove ponovne uporabe 3. z novim marketinškim pristopom se bo pokazalo, da je naravno okolje enakopraven soudeleženec v menjavi (trženju), ne pa zgolj sredstvo za doseganje ciljev.

Celotna vrednost projekta znaša 91.673,97 EUR, od tega bo s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja sofinanciran v višini 74.169,65 EUR.

Kontakt: Občina Kočevje, Ljubljanska cesta 26, 1330 Kočevje, T:+386(0)1 8938 226, www.kocevje.si, E: obcina@kocevje.si

Način sofinanciranja: Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Povezave:
Program razvoja podeželja: https://www.program-podezelja.si/sl/
Spletna stran Evropske komisije, namenjene EKSRP: https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_sl
LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe: http://las-ppd.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/