Tržnica kočevje, tržnica dobrih zgodb kjer se trudimo zagotavljati kvalitetne izdelke iz lokalnega ter tudi širšega okolja.

Zgodovina tržnice Kočevje

Tržnica Kočevje je bila zgrajena v šestdesetih letih kot razdelilnica mleka in nadkrita tržnica. Kasneje se je uporabljala kot razstavni prostor, zgradbo pa so kočevski prebivalci poznali kot Likovni salon. V zadnjem desetletju je stavba čakala na prenovo, kar se je tudi zgodilo. Obnovljen in tehnično izboljšan objekt je bil ponovno odprt 23. septembra 2014.

 

Odpiralni čas

Tržnica obratuje dvakrat tedensko

DAN URE
SREDA 8:00 – 13:00
SOBOTA 8:00 – 13:00

Za več informacij nam sledite na naši Facebook strani

Tržnica Kočevje danes

V zadnjih dveh letih delovanja se je tržnica med ljudmi dobro uveljavila. Vsi branjevci in branjevke zagotavljajo kvalitetne izdelke in s tem dvigajo zavest ter zaupanje v lokalno pridelavo. Tržnica deluje ne glede na letni čas, saj ima notranji in zunanji prodajni del. Odprta je vsako sredo in soboto od osme ure in deluje do dvanajstih popoldne. Na voljo je 11 stojnic, povprečno pa je na tržnici 14 ponudnikov.

Ponudba na tržnici

Kot je zapisal/a novinar/ka časopisa Slovenske novice, je naša tržnica tržnica dobrih zgodb. Na tržnico prihajajo prodajalci iz cele Slovenije, večinoma pa iz lokalnega okolja. Kot je vsem dobro poznano, na tržnici ne gre zgolj za prodajo lokalnih izdelkov, trudimo se tudi spodbuditi pridelovalce.

Že v osnovi je občina razmišljala, kako bi omogočila pridelovalcem prodajni prostor, hkrati pa obudila center Kočevja. Danes si marsikdo v Kočevju ne more predstavljati srede ali sobote brez tržnice, tako ljudje kot pridelovalci pa so jo vzeli za svojo.

Kdo lahko prodaja na Tržnici Kočevje

Na tržnici lahko prodaja vsakdo, ki ima urejene administrativne zahteve. Te se razlikujejo od vrste izdelka ali storitev, ki jo prodajajo. Osnovne potrebe za prodajo pa so registracija pravne osebe in KMG-MID številka (v primeru prodaje nepredelane zelenjave in sadja). Na tržnici potekajo tudi različni sejmi, ki so namenjeni vsem prodajalcem, ki bi želeli prodajati kaj drugega kot pa lokalno pridelano hrano in pijačo. Pri zadrugi Zakladi Kočevske z.o.o., so.p. lahko tudi pridobite vse informacije, ki jih potrebujete za prodajo na tržnici.

Dodatne Informacije

Za dodatne informacije nam lahko pišete na elektronski naslov: trgovina@zakladi-kocevske.si ali tatjana@zakladi-kocevske.si