Zadrugo je na pobudo občine Kočevje leta 2015 ustanovilo 6 članov. Danes zadruga šteje 13 članov in ima preko 40 poslovnih partnerjev.

Podjetniški inkubator Kočevje je prevzel pobudo in pomagal Zadrugi do ustanovitve in zagona. Zadruga upravlja drevesnico v kateri so zadružniki vzpostavili sadovnjak z približno 400 sadnih dreves, zeliščni vrt ter pridelavo sadja in zelenjave. Lahko pa spoznate tudi delovanje čebel in pridelavo medu v učnem čebelnjaku. Za tiste z bolj adrenalinskim pridihom pa poskrbimo tudi lokostrelstvom ob predhodnem dogovoru.

Drevesnica okoli leta 1960

Aktivnosti zadruge

Med naše glavne aktivnosti sodi dobava lokalno pridelane hrane javnim zavodom, saj je tudi ključna misija Zadruge, dobava šolam, vrtcem in domom starejših občanov, kvalitetne hrane in pijače.

Tržnica Kočevje

S Komunalo Kočevje in občino Kočevje upravljamo Tržnico, ki se nahaja v samem mestnem centru. Na tržnici lahko spoznate, poklepetate z lokalnimi pridelovalci, kupite pa lahko vse od moke do soka aronije, medu, pekovskih izdelkov, mesnin in tako dalje.

Urbani vrtički

Sprejeli smo tudi odgovornost upravljanja urbanih vrtičkov, saj želimo s tem zagotoviti obdelovalno površino za tiste, ki živijo v večstanovanjskih hišah, hkrati pa zagotavljamo izobraževalni poligon za vse tiste, ki se želijo profesionalno ukvarjati s samooskrbo.

Trgovina Zakladi kočevske

V centru mesta (v bivši pekarni) lahko vstopite v našo butično trgovino, kjer vas bodo pozdravili prijazni obrazi. V trgovini ponujamo preko 170 lokalnih izdelkov z vrhunskim poreklom.