Podjetje Center ponovne uporabe je 1. oktobra leta 2014 odprl vrata trgovine na Ljubljanski cesti 5 v centru Kočevja. V sodelovanju z Občino Kočevje in Komunalo Kočevje so si zadali cilj, da omogočijo težje zaposljivim zelena delovna mesta, hkrati pa so želeli poskrbeti, da odvečni ali poškodovani predmeti za simbolično ceno razveselijo nove lastnike. V dobrih šestih letih delovanja so v Kočevju veliko pripomogli k ponovni uporabi in obnovi predmetov, kar tudi dokazuje obiskanost in prepoznavnost trgovine v centru mesta. Vodstvo podjetja CPU je postavilo občini Kočevje in potencialnim lastnikom nov izziv. Dokazali so, da center ponovne uporabe lahko deluje in je v mestu prostor za takšno trgovino, napočil pa je čas, da se lastnik zamenja in morda pride nekdo nov, z novo vizijo in motivacijo.

Ta izziv smo prepoznali v Zadrugi Zakladi Kočevske in ga tudi z obema rokama sprejeli. Sodelovanje s podjetjem CPU d.o.o. bomo še naprej ohranili, naredili pa bomo, kot vedno stvari po svoje in uresničili svojo vizijo. V sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje smo razvili inovativen poslovni model, ki bo združil vse nadarjene, ustvarjalne osebe ter jih združil pod eno streho in jim omogočil nov prodajni kanal. Pripravljamo mobilno in spletno aplikacijo ter številne nove aktivnosti, zato nas le spremljajte na socialnih omrežjih pod imenom trgovine.
Trgovina pa bo s tem pridobila prenovljene in obnovljene predmete z visoko dodano in oblikovalsko vrednostjo. Občina Kočevje in Komunala Kočevje nadaljujeta svoje tesno sodelovanje tudi z novim lastnikom, saj si vsi skupaj želimo zmanjševanja odpadkov, ohraniti pa želimo tudi življenje v samem centru mesta. Zakladi Kočevske so razpisali javni natečaj za izbiro imena nove trgovine. Na elektronski naslov so se zvrstili številni predlogi iz katerih je bila izbira za ime res težka. Na koncu se je komisija odločila za ime Podstrešn`ca. Ime ima različne pomene, urejeno podstrešje poznamo kot prijetno sobo za bivanje, ali sobo s skritimi zakladi, v prenesenem pomenu pa je urejeno podstrešje nekaj, kar bi moral imeti sleherni prebivalec naše zemlje. Skupaj bomo lahko urejali podstrešja, bodisi naša ali vaša.

K novemu imenu pa kot se tudi spodobi, spada nova trgovina. Trgovino smo obnovili, sami izdelali izdelke in pohištvo in obnovljenih virov in moramo priznati, nam je zelo všeč. Otvoritev trgovine bo 19. marca 2021, od petka dalje boste lahko vstopili v novo trgovino, pripeljali odslužene predmete in postali del naše vizije. Zato vabljeni v novo trgovino na Ljubljanski cesti 5, verjamemo, da boste odkrili unikatne predmete in izdelke s katerim boste polepšali dom, zunanjost ali pa si polepšali dan s kakšnim novim kosom oblačila. Z nakupom boste tudi prispevali k uporabi obnovljenih virov, zmanjševanju odpadkov ter prispevali k boljšemu življenju za vse nas. V centru mesta poiščite vašo novo, najljubšo Podstrešn co in pogumno vstopite, kjer boste spoznali tudi naše najboljše orožje. Zaposleni v trgovini vas bodo pričakali z nasmehom in prijaznostjo ter vam pomagali izbrati predmete za katere boste menili, da so bili izdelani samo za vas.