Izjava o varstvu osebnih podatkov

Zadruga Zakladi Kočevske z.o.o., so.p., v nadaljevanju Zadruga, sprejema naslednjo izjavo o varstvu osebnih podatkov v skladu z Uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov – GDPR (EU2016/679) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošno

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost in zavedamo se, da so osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Obdelujemo in z vašim dovoljenjem hranimo samo osebne podatke, ki nam jih posredujete in so navedeni v nadaljevanju. Informacije o storitvah, ki jih uporabljate in kako jih uporabljate na spletni strani zbiramo z orodjem Google Analytics. V tem primeru osebne podatke obdeluje podjetje Google.

Spletno stran www.zakladi-kocevske.si lahko obiščete kot uporabnik, ki se prijavi na e-novice ali kupec, ki se prijavi kot tak.

S tem, ko se prijavite na e-novice, boste od nas prejemali e-novice o novih kolekcijah, posebnih ponudbah in popustih.
Kot obiskovalec se lahko na prejem e-novic prijavite preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

V teh primerih zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

 • ime in priimek (ne pri Prijavi na e-novice) – z namenom, da vas lahko pravilno naslovimo,
 • elektronski naslov – z namenom, da vam lahko pošljemo e-novice,
 • IP naslov (ne pri fizični prijavi v trgovini Zakladi Kočevske preko prijavnice) – z namenom zagotavljanja revizijske sledi, ki služi v primeru dokazovanja.

V kolikor želite postati uporabnik, se registrirajte v spletni trgovini. Ob prvi registraciji se lahko prijavite na prejem e-novic, lahko pa se nanj prijavite kadarkoli kasneje (to lahko storite v moj profil – moji podatki).

V tem primeru za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek – z namenom naslavljanja in izdaje računov,
  naslov za dostavo – z namenom izdaje računov in dostave paketa z naročenimi izdelki,
 • kontaktno telefonsko številko – z namenom obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. svetovanja
  naslov elektronske pošte – z namenom pošiljanja povzetka naročila, obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. svetovanja,
 • geslo v šifrirani obliki – z namenom, če svoje geslo pozabite,
  ter druge podatke, ki jih kot uporabnik prostovoljno vnesete v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabniki imate pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na vašem profilu, kjer jih imate možnost tudi popraviti. Obiskovalci in uporabniki lahko spremembe oz. popravke osebnih podatkov sporočite tudi na elektronski naslov zadruga@zakladi-kocevske.si. Uporabniki imate tudi pravico do prenosljivosti podatkov, kar pomeni, da vam mora Zadruga podatke posredovati v strukturirani in strojno berljivi obliki.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebni podatki se shranjujejo, dokler se od prejema e-novic ne odjavite. Od prejemanja novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da kliknete na Odjava na dnu prejetih e-novic ali da nam na naslov zadruga@zakladi-kocevske.si pošljete obvestilo z naslovom “ODJAVA”.

Če ste uporabnik in ste v spletni trgovini že kdaj oddali naročilo, četudi ne prejemate e-novic, prav tako lahko zahtevate izbris svojih podatkov. Vašo željo nam sporočite na naslov zadruga@zakladi-kocevske.si.

Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja smo na voljo na zadruga@zakladi-kocevske.si.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics). O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Obiskovalec lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov kadarkoli umakne s klikom na spodnjo kljukico. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih funkcionalnosti spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Potrjujem, da se strinjam z uporabo piškotkov

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili, vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.